Büyük Kulüp başkan adaylarından Erkan Ülker PD’ye konuştu
Meltem GÜNAY
1990 yılından beri Büyük Kulüp üyesi olan Erkan Ülker, kendi üye olduğu zamanki kulüple şimdiki kulüp arasında dağlar kadar fark olduğundan bahsederek konuşmaya başlıyor. İşte bu farkı ortadan kaldırmak ve Büyük Kulüp’ü o eski günlerine döndürmek için aday olduğunu söyleyen Ülker, “Büyük Kulüp’te ben girdiğim zaman üye sayısı ile şimdiki arasında çok fark var, çok farklı bir yapı haline geldi. Burası çok büyük ve sayılan bir sivil toplum örgütü ama kurumsal bir yapı kurulmamış. Dönem içerisinde iyi idare eden ve iyi idare edemeyen başkanlar gelmiş, Yönetim gücü gelenlerin niteliğine göre kullanıldı. Ben iki yıl yönetim kurulu üyeliği yaptım halen de Büyük Kulüp Derneği Başkan Yardımcılığı görevini sürdürüyorum” diye konuştu.
KURUMSAL BİR YÖNETİM KÜLTÜRÜ OLUŞTURMALIYIZ
Peki bu dönem içerisinde neler yaptınız neler eksik kaldı sorusunu ise Ülker şöyle yanıtlıyor;
“Kulübümüze yeni kafe ve restoranlar kazandırıldı. Havuz, teras, tenis kortları ve otoparkı kapsayan yaklaşık yedi dönümlük Hazine Arazisi’nin kullanımı konusunda Milli Emlak Müdürlüğü ile 29 yıllık kullanım sözleşmesi imzalandı. Yine kulüp için kalite yönetim sistemleri getirildi. Ben şimdi aday olarak eksiklikleri neler olduğunu biliyorum. Güvenlik, hijyen, üyeler arasında mesleki dayanışma ve iş birliği, üyelerin de kararlara katılımı, ortak akılla hareket, şeffaf hesap verebilir, hiçbir kişi veya özel gruptan icazet almayan kurumsal bir yönetim kültürü oluşturmak istiyorum, Yine tarihi bir ahşap köşkümüz var Atatürk Kültür ve Sanatevi adıyla restore ettik. İş Bankası’ndan burası için 10 milyon destek aldık ve kulübümüz bütçesine bir yük getirmedi. Tüzükteki aksaklıkları revize ettik”
ORTAK AKILLA HAREKET ETMEMİZ GEREKİYOR
Peki sizin vaatleriniz neler? Neler yapacaksınız diye sorduğumuzda ise Ülker şunları anlattı;
“Büyük Kulüp Cumhuriyetimizi kalesidir ve bütün üyeler Atatürk’ü yüreklerinde taşır. İlk kurulduğumu yer Beyoğlu biliyorsunuz. Avrupa yakasında yaklaşık bin 300’e yakın üyemiz var ama Asya yakasına gelemiyorlar. Bu yüzden Avrupa yakasında bir butik şube açma düşüncemiz var.
Büyük Kulüp büyüdü ama yerimiz büyümedi. Bunun için bazı görüşmeler yapıyoruz. İpar Köşkü’nün bulunduğu arazi için düşüncelerimiz var.
Benim en önem verdiğim şey ise ortak akıl oluşturmak. Ben kazanacağıma inanıyorum ve kazandığımda bazı konularda rakiplerimle görüşeceğim, onların fikirlerini de alarak kulübün menfaatine en uygun yolu bulabiliriz. Birlikte düşünmemiz gerekiyor.
Bir ileri yaş merkezi düşüncemiz var. Bununla ilgili İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘na bir arazi tahsisi olabilir mi diye sorduk. Eğer olursa biz de size 100 kişilik bir kız öğrenci yurdunu aynı arazi üzerinde yapar teslim ederiz diye görüştük. Buna yönelik çalışma devam ediyor.”
ZENGİNLER KULÜBÜ İMAJINI DEĞİŞTİRECEĞİZ
Büyük Kulüp’ün ‘zenginler kulübü’ imajını değiştirmeyi de amaçladıklarını anlatan Ülker bunun için özellikle üyelerin birbirleriyle olan diyaloglarını ve ilişkilerini geliştirmek gerektiğini söylüyor.
Üyeler arasındaki deneyimli bilgili insanların bunları genç üyelere aktarması için bir networking çalışması yapılması gerektiğinin altını çizen Ülker sözlerini şöyle sürdürüyor;
“Bizim kulüp dışında da başarılı gençleri yakalayıp onlara destek olmamız gerekiyor. Şimdi üniversite öğrencilerine burs veriyoruz ama her yıl içlerinden en başarılı beşini yurt dışına gönderebiliriz. Belki de bu çocukların içinden bir tane daha Aziz Sancar üç tane daha Uğur Şahin çıkacak. Bunu yapmak ve gelenek haline getirmek gerekiyor. Düşünsenize, Kulüp olarak destek verdiğimiz bir gencimiz çok başarılı bir araştırma yapıyor ve arkasında bizim ismimiz var.
O BÜYÜKLÜĞÜN GEREĞİNİ YERİNE GETİRECEKSİNİZ
Yine köy okullarına destek, kız çocuklarına destek çalışmalarımız var. Bunları daha da artırmamız gerekiyor. İşte o zaman Büyük Kulüp isminin altı dolar. Şu anda üyelerimiz geliyor, huzurla oturuyorlar, yemek yiyorlar. Bu büyüklük mü? Eğer adınıza büyük diyorsanız o büyüklüğün gereğini de yerine getireceksiniz. O büyük çerçevesini doldurmak gerekiyor. Kamuyla barışmak diyelim buna, kamuoyu yararına da çalışmalar yapmamız gerekiyor. Çünkü buna imkanımız var. Bu bizim amaçlarımız içerisinde. Büyük Kulüp’ün bir itibari ve imajı olmalı.
Ben öğretmen çocuğuyum ve Büyük Kulüp’e çok zengin olduğum için başvurmadım. Burası liyakat sahibi, iyi yetişmiş, kurallara uyan insanların kulübü olmalı. Şu anda bir snop hava var ama durum iş birliği, birlikte çalışma ile ortadan kalkar”
GÜVENLİK İLK MESELE
Ülker yine yeni düzenlemeler yapacaklarını ve özellikle kulüpteki güvenlik önlemleriyle ilgili değişiklik için hemen harekete geçeceklerini anlatırken, böylelikle bazı nahoş olayların da önüne geçileceğini vurguladı. Yine yaşlı üyeler için ring seferleri koyacaklarını, gençlerin kulübe bağlılığı pekiştirmek için değişiklikler ve düzenlemeler yapacaklarını da söyleyen Ülker, şeffaflık sürecini işleteceklerini anlattı.
NEDEN ÜYE SAYISI BU KADAR ÇOK ARTTI?
Ülker’e neden üye sayısında bu kadar hızlı bir artış yaşandığını da sorduk.
Ülker bu soruyu, “Geçtiğimiz yıllarda Milli Emlak’la bir problemimiz vardı. Bir kiralama işinde geçmişe yönelik bir tahakkuk gelmişti. Bu bedel nasıl ödenir diye düşünülürken biraz üye girişi arttı. Yine Büyük Kulüp’e girerken bir giriş ücreti ödeniyor. Şu anda 500 bin TL. Bu ücret 100 bin iken 200 bine yükselecek denildi ve süreçte pek çok kişi çocuklarını da hemen üye yaptı. Şu anda da bu ücret yükselecek ve üye olmak için bekleyen 80 kişi var. Ama bundan sonrasında bunu daha düzenli yürütülmesi gerekiyor.” diye yanıtladı.
patronlardunyasi.com